ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Москві заарештували чотирьох підозрюваних у підготовці теракту

У ФСБ заявили, що групою, що входить в ІДІЛ, керували з території Сирії.

У Москві заарештували чотирьох підозрюваних у підготовці теракту

Мещанський суд узяв під варту до 25 липня чотирьох підозрюваних в підготовці терактів у Москві, повідомляє Російська служба Бі-бі-сі.

Мухаммадюсуф Ашуров, Фуркат Кушаєв, Абдушукур Гулмірзаев і Магомед Давудов звинувачуються в замаху на вчинення теракту, участі в терористичній організації, незаконному обігу зброї і вибухових речовин, а також виготовленні вибухових пристроїв.

Під час засідання суду один з обвинувачених заявив, що його передбачуваний спільник готував вибух.

"Мій друг Ашуров готувався підірвати. Я нічого не готував. Він приносив дивні коробки, у нього були друзі з Сирії, з якими він спілкувався", - сказав Гулмірзаєв.

У четвер ФСБ Росії повідомила про затримання в Москві чотирьох членів терористичної групи з громадян Росії і країн Центральної Азії, які готували теракти на об'єктах транспортної інфраструктури столиці.

Під час обшуків, як заявили в спецслужбі, були виявлені "лабораторія з виробництва вибухових речовин", а також "готовий до застосування саморобний вибуховий пристрій з вражаючими елементами", автомати, гранати та відеозаписи "екстремістської і терористичної спрямованості".

За даними відомства, керівництво групою, що входить до угруповання "Ісламська держава", здійснювалося з території Сирії.

Туди ж, як стверджує ФСБ, терористи планували виїхати після "здійснення диверсійно-терористичного акту".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram