ГоловнаСвіт

У Китаї стратили екс-начальника поліції Внутрішньої Монголії, засудженого за корупцію

Чжао Ліпіна визнали винуватим у вбивстві, корупції і зберіганні зброї.

У Китаї стратили екс-начальника поліції Внутрішньої Монголії, засудженого за корупцію

Верховний народний суд Китаю виконав смертний вирок стосовно колишнього начальника поліції північного регіону Внутрішньої Монголії Чжао Ліпіна, визнаного винуватим у вбивстві, корупції, а також зберіганні вогнепальної зброї і вибухівки.

Про це повідомляє Reuters з посиланням на державні ЗМІ.

Страта відбулася в п'ятницю вранці.

Вирок чиновнику виніс наприкінці лютого народний суд провінції Шаньсі у відповідь на апеляцію. У листопаді минулого року Чжао Ліпіна позбавили всіх повноважень з конфіскацією особистого майна на суму 2 млн юанів (понад $291 тис.) і засудили до смертної кари.

Раніше суд визнав провину чиновника - його звинувачують у навмисному жорстокому вбивстві 26-річної дівчини, скоєному в березні 2015 року. За інформацією місцевих ЗМІ, жертвою була його коханка, яку він заколов, застрелив і спалив, після того як вона пригрозила викрити його корумповану поведінку. Крім того, Чжао Ліпіна викрили в отриманні хабарів на загальну суму 23,6 млн юанів ($3,4 млн).

Внутрішня Монголія є стратегічно важливою областю, що межує з Росією і Монголією, покриває десяту частину суші Китаю і має найбільші запаси вугілля в країні. Чжао Ліпін став начальником поліції області 2005 року.

Нагадаємо, Китай не дає статистичних даних про те, скільки людей страчують щорічно, але правозахисна організація Amnesty International стверджує, що 2016 року в країні було вбито понад 1 тис. осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram