ГоловнаСвіт

Ірак погодився на ініціативу ОПЕК скоротити видобуток нафти

Домовленість низки видобувачів нафти підвищила ціни на цю сировину.

Ірак погодився на ініціативу ОПЕК скоротити видобуток нафти
Фото: govorimpro.us

Ірак погодився скоротити видобуток нафти ще відразу на дев'ять місяців згідно з планом провідних видобувачів цієї сировини підняти ціни на неї.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Міністр нафти Іраку Джабар Алі аль-Луейбі після переговорів у Багдаді з колегою з Саудівської Аравії повідомив, що його країна погодилася на такий термін скорочення видобутку країнами-членами.

Держави-члени Організації країн-експортерів нафти і 11 інших нафтовидобувних країн, серед яких і Росія, раніше з метою підняти ціни на нафту домовилися скоротити її видобуток до 1,8 мільйона барелів на день протягом першої половини 2017 року, до кінця червня, з тим, щоб потім, можливо, продовжити цей термін ще на 6 місяців, до кінця року.

Але Саудівська Аравія і Росія тепер заявляють, що термін скорочення видобутку треба продовжити відразу на 9 місяців, до березня 2018-го. Це питання учасники домовленості повинні обговорити на зустрічі у Відні в четвер, 25 травня.

Повідомлення про домовленості між Москвою і Ер-Ріядом, досягнуті в Пекіні, призвело до подорожчання нафти. Ціни на нафту марки Brent і WTI піднялися на 1,6 відсотка до відповідно 51,64 і 48,61 долара за барель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram