ГоловнаСвіт

Мадуро звинуватив опозицію в підпалі прихильника влади

У місті Валера невідомі відкрили вогонь по антиурядовій демонстрації, поранивши кількох осіб.

Мадуро звинуватив опозицію в підпалі прихильника влади
Николас Мадуро
Фото: EPA/UPG

Президент Венесуели Ніколас Мадуро звинуватив антиурядових демонстрантів у підпалі прихильника влади в Каракасі. Тим часом під час акції протесту на заході країни застрелили опозиційного активіста.

Таким чином, число убитих під час нинішньої хвилі протестів у Венесуелі становить 48 осіб, повідомляє Російська служба BBC.

Як повідомляють, під час демонстрації в Каракасі на 50-й день антиурядових виступів у Венесуелі 21-річного Орландо Хосе Фігуеро підпалили, запідозривши у крадіжці. Він вижив, але отримав опіки 80% тіла. Крім того, на його тілі згодом знайшли ножові поранення.

Виступаючи по національному телебаченню, президент Мадуро порівняв нападників на Фігуеро з бойовиками терористичного угруповання "Ісламська держава". За словами Мадуро, на молоду людину напали тільки за те, що він оголосив себе членом руху, створеного покійним президентом Уго Чавесом.

Тим часом генеральна прокуратура Венесуели повідомила, що в місті Валера невідомі відкрили вогонь по антиурядовій демонстрації, поранивши кількох осіб. Один із них - Еді Алехандро Теран Агуілар - помер.

Загалом у цьому місті під час демонстрацій за один день постраждали 46 осіб.

Антиурядові виступи в Венесуелі тривають уже більш ніж сім тижнів. Згідно з опитуваннями громадської думки, що їх проводили незалежні компанії, сім з 10 венесуельців незадоволені правлінням Мадуро.

Опозиція домагається проведення дострокових виборів і звільнення антиурядових активістів, засуджених за останні роки.

Лідери протестів звинувачують Мадуро та його попередника Чавеса в проведенні безграмотної і вкрай ризикованої економічної політики, що привела Венесуелу до економічної катастрофи.

МВФ заявляє, що цього року інфляція у Венесуелі перевищить 700% на рік.

Президентські вибори у Венесуелі заплановані на кінець 2018 року.

Як повідомляли 1 травня, у Венесуелі підвищили зарплати на 60% після протестів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram