ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

"Єдина Росія" заявила про втручання американських ЗМІ у внутрішню політику Росії

Правлячій партії РФ не сподобалася відсутність критики на адресу опозиційних партій.

"Єдина Росія" заявила про втручання американських ЗМІ у внутрішню політику Росії

Деякі американські ЗМІ, що працюють на території Росії, відкрито втручалися у внутрішню політику країни.

Про це повідомив перший заступник керівника фракції "Єдина Росія" в Держдумі Андрій Ісаєв, передає "Интерфакс". 

Як повідомляє агентство, сьогодні в Держдумі представлять звіт комітету з інформаційної політики про відповідність діяльності американських ЗМІ, які працюють у Росії, законодавству країни. У документі йдеться, що деякі з цих ЗМІ відкрито втручалися у внутрішню політику Росії.

"Під час останніх думських виборів ці засоби масової інформації послідовно дискредитували представлені в парламенті політичні партії і, навпаки, підтримували ті політичні партії, які 16 вересня не отримали підтримки російських виборців", - сказав депутат.

Він додав, що на засіданні також розглянуть питання про те, що в деяких зареєстрованих у Росії ЗМІ є закриті договори з державними іноземними ЗМІ про публікацію підготовлених за кордоном матеріалів.

Керівник фракції "Справедлива Росія" Сергій Миронов розповів журналістам, що звіт доручили зробити через звинувачення на адресу російських ЗМІ про втручання в американську президентську кампанію. У зв'язку з цим депутати вирішили подивитися, як поводяться зарубіжні ЗМІ в Росії.

У документі, зокрема, фігурують "Голос Америки" і "Радіо Свобода". Миронов зазначив, що ці ЗМІ не зробили жодного негативного висловлювання на адресу партій "Яблуко" і ПАРНАС, але погано відгукувалися про парламентські партії, особливо про "Єдину Росію". На думку депутата, це і є втручання у внутрішні справи країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram