ГоловнаСвіт

Держдеп США розкритикував блокування російських сайтів в Україні

"Немає сумніву, що підконтрольні РФ мас-медіа намагаються підірвати західні ЗМІ... але свобода слова - ключовий елемент здорової демократії".

Держдеп США розкритикував блокування російських сайтів в Україні
Фото: topwar.ru

Державний департамент США розкритикував рішення про блокування в Україні російських соцмереж і інтернет-ресурсів, включаючи "ВКонтакте" і "Одноклассники".

Про це повідомляє "Голос Америки".

"Немає сумніву, що підконтрольні Росії мас-медіа намагаються підірвати західні ЗМІ за допомогою фейкових новин і фальшивої інформації, в тому числі і в Україні, де РФ використовує і інші методи, щоб підірвати уряд в Києві. Проте свобода слова - ключовий елемент здорової демократії, яка прописана в Конституції України. Ми закликаємо український уряд знайти шляхи для захисту своїх національних інтересів таким чином, щоб це не підривало конституційні принципи", - зазначив представник Держдепу.

Він також підкреслив, що відомство "постійно залучене до дискусій з урядом України про важливість підтримки свободи слова".

Нагадаємо, 16 травня Порошенко активував санкції проти 1700 компаній і фізосіб, у тому числі "ВКонтакте" і "Одноклассники". Служба безпеки України готує відповідний закон, а деякі провайдери вже почали підготовку до блокування цих ресурсів.

Напередодні міжнародна правозахисна організація Human Rights Watch закликала Порошенка скасувати блокування, а Київ - гарантувати захист свободи слова. З аналогічною вимогою виступив також Комітет захисту журналістів.

Президент Порошенко, виступаючи на брифінгу в Страсбурзі, заявив, що Україна готова скасувати блокування відразу ж після припинення агресії РФ. "Відразу ж після припинення російської агресії проти України, відразу ж коли останній російський солдат залишить суверенну і незалежну територію України, ми будемо готові до перегляду цього рішення", - сказав президент.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram