ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

РПЦ закликала Держдуму заборонити аборти і дозволити бити дітей

Забороняючи батькам фізичне покарання дітей, "ми вступаємо в суперечність зі Священним Писанням".

РПЦ закликала Держдуму заборонити аборти і дозволити бити дітей
Фото: obozrevatel.com

У Державній думі Російської Федерації під час засідання щодо захисту християнських цінностей обговорювалися можливість офіційної заборони абортів і дозвіл застосовувати фізичне покарання батьками щодо дітей, передає РБК.

З цією ініціативою виступив намісник Новоєрусалимського монастиря архімандрит Феофілакт.

"Аборт має бути визнаний вбивством. На цей закон все-таки треба звернути увагу, і він повинен бути прийнятий", - сказав він.

Також Феофілакт додав, що, забороняючи батькам фізичне покарання дітей, "ми вступаємо в суперечність зі Священним Писанням".

"Неприпустимо, коли забороняється традиційне виховання в християнській родині, коли діти прирівнюються до батьків", - зазначив він.

Російська православна церква виступає проти абортів і вимагає їх виключення із системи обов'язкового медичного страхування. У листопаді 2016 року патріарх Московський і всієї Русі Кирило заявив, що підтримує цю ініціативу.

Зараз в уряді опрацьовують пропозицію законодавчо зобов'язати медичних працівників отримувати спеціальні ліцензії на проведення абортів. Відповідна постанова, яку схвалили в Держдумі, має набрати чинності в грудні 2017 року.

На початку лютого президент Росії Володимир Путін підписав закон про декриміналізацію побиття у сім'ї. Під "побиттям" в законі маються на увазі дії, "які заподіяли фізичний біль, але не спричинили наслідків".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram