ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Волгограді від вибуху побутового газу обвалився під'їзд житлового будинку (оновлено)

За непідтвердженими даними, загинули три людини, шестеро постраждали.

У Волгограді від вибуху побутового газу обвалився під'їзд житлового будинку (оновлено)
Фото: forum-volgograd.ru

В одному з житлових будинків Волгограда (Росія) стався вибух побутового газу.

Як повідомляє "Интерфакс", у результаті в будинку обвалився весь під'їзд.

За словами джерела агентства в медичних колах, через вибух і обвалення загинула одна людина, двоє постраждали.

Джерело уточнило, що у двох постраждалих діагностовано тяжкі травми. Іншим мешканцям будинку надається допомога на місці.

Блогер Ілля Варламов повідомив, що вибух газу стався в будинку номер 60 на Університетському проспекті. "Постраждали, за словами лікарів, як мінімум п'ять осіб", - написав Варламов.

На цей момент співробітники екстрених служб узялися до розбору завалів, під якими також можуть перебувати люди.

Оновлено: Вибух газу в житловому будинку в Волгограді стався через незаконне підключення до газопроводу. Про це заявив губернатор Волгоградської області Андрій Бочаров, повідомляє "Интерфакс". В результаті вибуху загинули дві людини, ще шестеро постраждали. Троє з них перебувають у важкому стані.

"За попередніми даними, вибух стався в результаті спроби підприємця здійснити несанкціоновану врізку в газопровід", - заявив губернатор Волгоградської області. Після події Слідчий комітет Росії порушив кримінальну справу за ч. 3 ст. 238 (виконання робіт або надання послуг, що не відповідають вимогам безпеки).

За словами голови Волгоградської області, для мешканців під'їзду, який обвалився в результаті вибуху, створили пункти тимчасового розміщення. Всього в будинку зареєстровані 97 осіб, із них шестеро - діти. Волгоградський губернатор також повідомив, що на першому поверсі обваленого під'їзду був магазин. Чи є під завалами люди, губернатор Волгоградської області сказати не зміг.

"Интерфакс" із посиланням на свого кореспондента повідомляє, що рятувальники знайшли під завалами під'їзду тіло третього загиблого в результаті вибуху газу. Офіційного підтвердження цієї інформації немає.

Нагадаємо, що в грудні 2013 року у Волгограді під час вибуху на залізничному вокзалі загинули 18 людей. Вибух здійснила терористка-смертниця. Пізніше того самого місяця у Волгограді через вибух у тролейбусі загинули 15 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram