ГоловнаСвіт

Росія виділила 10 млрд рублів на постачання руди на Донбас, - ЗМІ

У розпорядженні уряду не зазначено найменування та обсягів металопродукції.

Росія виділила 10 млрд рублів на постачання руди на Донбас, - ЗМІ
Фото: krruda.dp.ua

Уряд Росії в 2017 році виділив Федеральному агентству з держрезервів (Росрезерву) 10 мільярдів рублів на закупівлю сировини і матеріалів металургійної промисловості. "Росрезерв" виступає посередником під час постачання сировини на металургійні заводи в підконтрольних "ДНР/ЛНР" районах Донбасу, повідомляє РБК.

У розпорядженні уряду, яке підписав прем'єр-міністр Росії Дмитро Медведєв, не зазначено найменування та обсягів металопродукції. У відкритому доступі цих даних також немає.

Як зазначається, "Росрезерв" відповідає за забезпечення мобілізаційних потреб Російської Федерації і займається наданням гуманітарної допомоги. Практично вся інформація про його діяльність належить до відомостей, що становлять держтаємницю. Керівник "Росрезерву" Дмитро Гогін у квітні підтвердив, що Росія надає гуманітарну підтримку підприємствам, що розташовані в окремих районах Донбасу (ОРДЛО), але не згадав про постачання залізорудної сировини.

Голова міжвідомчої комісії з надання гуманітарної підтримки постраждалим територіям південно-східних районів Донецької та Луганської областей України Сергій Назаров спростовував інформацію про постачання руди заводам Донбасу.

Як повідомлялося в квітні, Федеральне агентство з державних резервів РФ стало посередником під час поставки залізної руди на захоплені бойовиками металургійні підприємства "Метінвест" та "ІСД", щоб російські видобувні компанії змогли уникнути претензій.

На території окупованого Росією Донбасу є три великих металургійних підприємства. Це Єнакіївський металургійний завод "Донецьксталь" і Алчевський меткомбінат. Для їхньої роботи їм необхідна залізна руда, яка раніше надходила з підконтрольної території. У зв'язку з товарною блокадою поставки були зупинені, а самі підприємства захоплені бойовиками.

Нагадаємо, що "Метінвест" попереджав про намір використовувати всі доступні юридичні інструменти, щоб притягнути до відповідальності компанії, які будуть пов'язані в незаконним використанням його активів в ОРДЛО.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram