ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

Союз журналістів Чечні закликав ООН припинити цькування чеченського народу

"Ми вимагаємо припинити кампанію цькування Чеченської Республіки і чеченського народу".

Союз журналістів Чечні закликав ООН припинити цькування чеченського народу
Кадыров

Союз журналістів Чечні надіслав лист Верховному комісару ООН з прав людини Зейду Раад аль-Хусейну з проханням припинити цькування республіки і чеченського народу в зв'язку з повідомленнями про переслідування геїв у Чечні.

Про це повідомляє РИА Новости з посиланням на відповідний лист.

"Маємо підставу заявити, що звинувачення, які звучать на адресу Чеченської Республіки про нібито випадки незаконних дій щодо громадян нетрадиційної орієнтації, абсолютно безпідставні і не відповідають дійсності. Ми вимагаємо припинити кампанію цькування Чеченської Республіки і чеченського народу", - йдеться в листі.

За словами авторів звернення, питання, пов'язані з протиправними діями стосовно громадян, повинні вирішувати російські правоохоронні та судові органи.

У чеченській Спілці журналістів республіки агентство повідомили, що такий самий лист буде надіслано Міжнародній федерації журналістів.

У квітні "Новая газета" опублікувала розслідування і свідчення очевидців про переслідування геїв у Чечні. Після цього на адресу редакції видання почали надходити погрози. Прес-секретар голови республіки Рамзана Кадирова спростував цю інформацію, додавши, що неможливо переслідувати тих, "кого просто немає в республіці". Сам Кадиров на зустрічі з президентом РФ Володимиром Путіним також заявив, що інформація "Новой газети" не відповідає дійсності. При цьому "Новая газета" тоді звинуватила Кадирова у брехні

Згодом постпред США при ООН Ніккі Хейлі та канцлер Німеччини Анґела Меркель вимагали від влади РФ втрутитися в ситуацію з переслідуванням геїв у Чечні. Прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей розповіла, що країна готова надати екстрену підтримку геям у республіці.

Уповноважений із прав людини в Росії Тетяна Москалькова почала перевірку інформації про переслідування геїв у республіці. Вона заявила, що в місцеву поліцію не надходили заяви з цього приводу. На зустрічі з Москальковою Путін пообіцяв переговорити з генпрокурором Юрієм Чайкою та головою МВС Володимиром Колокольцевим про ситуацію з переслідуванням геїв у Чечні.

6 травня Кадиров заявив, що в Чечні немає людей нетрадиційної орієнтації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram