ГоловнаСвіт

В Австрії мігрант отримав довічне за військові злочини в Сирії

Австрійська влада вперше розглядає справу про військові злочини в Сирії.

В Австрії мігрант отримав довічне за військові злочини в Сирії
Фото: goodvin.info

В Австрії мігранта, який подав прохання про політичний притулок, засуджено до довічного ув'язнення за вбивство 20 осіб у Сирії.

Про це повідомляє Російська служба ВВС.

Згідно з цією інформацією, 27-річного чоловіка визнали винним у стрілянині по неозброєних або поранених солдатах після битви в місті Хомс.

Неназваний мігрант заперечував усі звинувачення. Його заарештували на заході Австрії в червні 2016 року. Розслідування почалося ще торік, коли влада дізналася про минуле мігранта.

Зазначають, що це перший випадок, коли в Австрії розглядають справу про військові злочини в Сирії.

За даними австрійських ЗМІ, чоловік сам розповів сусідам по австрійському центру для біженців, що воював у лавах ісламістського повстанського угруповання, пов'язаного з Вільною сирійською армією, і вбивав солдатів урядових військ. Адвокати наполягали, що його розповідь про події просто хибно перекладена. Вони мають намір оскаржити вирок.

За даними видання Der Standard, йдеться про палестинця без громадянства, який виріс у таборі для біженців у Хомсі. Хоч обвинувачений не є громадянином Австрії і не скоював злочинів на її території, екстрадувати його в Сирію неможливо через тамтешні бойові дії.

Убивство беззбройних і поранених солдатів заборонене Женевською конвенцією.

Нагадаємо, в січні поліція Австрії заявила про запобігання теракту у Відні. Тоді повідомляли, що затриманий - натуралізований мешканець країни, який дотримується ісламістських поглядів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram