ГоловнаСвіт

Створення потужної оборонної системи в Європі вимагає інноваційного підходу в оборонній промисловості, - Юнкер

Президент Єврокомісії закликав європейські держави з усією відповідальністю поставитися до питання зміцнення обороноздатності ЄС.

Створення потужної оборонної системи в Європі вимагає інноваційного підходу в оборонній промисловості, - Юнкер
Юнкер
Фото: EPA/UPG

Створення потужної оборонної системи вимагає інноваційного підходу в оборонній промисловості Європи.

Про це заявив президент Європейської комісії Жан-Клод Юнкер в інтерв'ю румунському виданню Adevarul напередодні офіційного візиту в Румунію.

"Якщо сама Європа не подбає про власну безпеку, ніхто, крім нас, цього не зробить. Проте для створення потужної європейської оборонної системи в оборонній промисловості Європи потребні інновації. Саме з цієї причини я запропонував для початку створити Європейський фонд оборони з метою активізації досліджень та інновацій у цій галузі", - зазначив Юнкер.

На його думку, створення європейської армії є не короткостроковою, а довгостроковою метою, а європейські держави зобов'язані з усією відповідальністю поставитися до питання зміцнення обороноздатності ЄС.

Голова Єврокомісії особливо підкреслив, що Румунія відіграє ключову роль у забезпеченні безпеки і оборони східних кордонів Євросоюзу.

"У Румунії другий за величиною оборонний бюджет серед держав Східної Європи. Це значною мірою сприятиме консолідації ролі Румунії як важливого стратегічного гравця у сфері оборони і безпеки ЄС", - підкреслив Юнкер.

Офіційний візит голови Єврокомісії в Румунію приурочено до 10-річчя вступу країни в ЄС. У рамках візиту Юнкер зустрінеться з президентом Клаусом Йоханнісом, прем'єр-міністром Соріном Гриндяну, а також виступить із промовою перед депутатами парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram