ГоловнаСвіт

Макрон пообіцяв відстоювати інтереси Франції і Європи

"Мова йде про нашу цивілізацію, про наше ставлення до життя, про нашу свободу і цінності".

Макрон пообіцяв відстоювати інтереси Франції і Європи
Фото: EPA/UPG

Еманюель Макрон, який виграв вибори президента Франції, пообіцяв захищати інтереси не тільки Франції, а й усієї Європи.

Про це він заявив, звертаючись до виборців після оголошення результатів другого туру президентських виборів, повідомляє Міжнародне французьке радіо.

Макрон нагадав про "тривале протистояння" під час президентської кампанії, що передувала його обранню, а потім подякував тим громадянам, які довірилися йому і підтримали його кандидатуру.

"Однак зараз я хочу звернутися до всіх вас, яким би не був ваш вибір", - сказав він. Серед труднощів, які йому доведеться долати, Макрон зазначив моральне ослаблення поряд з економічним.

Далі він пообіцяв захищати інтереси Франції, а також Європи. "Мова йде про всю нашу цивілізацію, про наше ставлення до життя, про нашу свободу і цінності", - заявив він.

"Від вашого імені я посилаю дружній привіт народам світу і хочу сказати їхнім керівникам, що Франція буде уважно ставитися до рівноваги сил у світі", - продовжив Макрон. Він запевнив, що Франція буде в перших лавах боротьби з тероризмом і на власній території, і у світі.

"Відкривається нова сторінка нашої історії, і я сподіваюся, що це сторінка надії, із завтрашнього дня має розпочатися оновлення нашого політичного життя", - заявив Макрон.

39-річний Еманюель Макрон виграв вибори президента Франції з результатом 66,06% голосів виборців, за нього проголосували 20,7 млн осіб. Його суперниця Марін Лє Пен набрала лише 33,94%, або 10,6 млн голосів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram