ГоловнаСвіт

МЗС РФ назвало "нікчемним" рішення Ради Європи щодо Криму

Росія винесла на обговорення проект рішення КМРЄ про порушення прав людини в Україні.

МЗС РФ назвало "нікчемним" рішення Ради Європи щодо Криму
Фото: tvc.ru

Міністерство закордонних справ Росії розкритикувало ухвалене комітетом міністрів Ради Європи рішення щодо Криму і відмовилося виконувати його.

Про це йдеться в коментарі, опублікованому на сайті російського зовнішньополітичного відомства.

"Російська Федерація ніяк не вважає себе пов'язаною із зазначеним рішенням комітету міністрів і не вважає його використання правомірним українською стороною в її подальших пропагандистських цілях. Для нас вони через свій неконсенсусний характер політично і юридично нікчемні", - йдеться у ньому.

У МЗС РФ відзначають, що "міркування про "важку долю" населення у віртуальному українському Криму" не мають нічого спільного з реальним станом справ у Республіці Крим та місті федерального значення Севастополь.

Повідомляється, що Росія винесла на обговорення проекти рішень КМРЄ про підтримку мінського процесу та про порушення прав людини в Україні.

Нагадаємо, в Міністерстві закордонних справ України в середу вважають ухвалення Комітетом міністрів РЄ рішення щодо ситуації в АР Крим і Севастополі "одним із серйозних внесків Ради Європи у забезпечення демократичної безпеки в Європі та відстоювання основоположних цінностей і принципів Організації захисту прав людини, демократії та верховенства права". "Розглядаємо рішення Комітету міністрів як один з елементів комплексної відповіді міжнародного співтовариства на злочинні дії РФ в Україні. Це рішення, безсумнівно, посилює позицію щодо Криму, висловлену в минулому році в Резолюції ГА ООН 71/205 "Ситуація з правами людини в Автономній Республіці Крим та місті Севастополь (Україна)", і долучає Раду Європи до виконання цієї резолюції", - йдеться в коментарі українського зовнішньополітичного відомства.

Президент України Петро Порошенко також привітав ухвалення Комітетом міністрів ЄС рішення щодо ситуації в Криму, назвавши його "підтвердженням неминучості відповідальності Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram