ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У штабі Навального пообіцяли продовжити президентську кампанію після вироку у справі "Кіровлісу"

Керівник штабу Навального заявив, що "він має право брати в них участь як морально, так і юридично".

У штабі Навального пообіцяли продовжити президентську кампанію після вироку у справі "Кіровлісу"
Алексей Навальный

Визнання судом законним вироку політику Олексію Навальному у справі "Кіровлісу" не вплине на його президентську кампанію.

Про це повідомив керівник штабу Навального Леонід Волков, повідомляє "Интерфакс"

"Це рішення ніяк не впливає. Наша кампанія планувалася в умовах невизначеності у "справі Кіровлісу", запускалася в умовах цієї невизначеності й триває безвідносно цього рішення", - сказав він.

Волков додав, що штаб буде домагатися допуску Навального до виборів тому, що "він має право в них брати участь як морально, так і юридично". Саме рішення про допуск, за його словами, залежатиме "не від юридичної техніки", а від того, чи вдасться переконати владу в необхідності реєстрації Навального як кандидата.

Раніше сьогодні обласний суд Кірова визнав законним вирок суду нижчої інстанції Олексію Навальному і підприємцю Петру Офіцерову у "справі Кіровлісу". Адвокат Навального Вадим Кобзєв заявив, що політик звернеться зі скаргою до Європейського суду з прав людини. Звертатися зі скаргою до Верховного суду Росії, за його словами, потреби немає.

Згідно із законом "Про вибори президента Росії", вирок, який набув чинності, позбавляє Навального можливості брати участь у президентських виборах через судимість за тяжкою або особливо тяжкою кримінальною статтею. Сам Навальний вважає, що, згідно з Конституцією Росії, брати участь у виборах президента можуть усі, хто дієздатний і не перебуває в місцях позбавлення волі.

Адвокат Навального Ольга Михайлова впевнена, що в разі набуття чинності повторного вироку у справі "Кіровлісу" виникає юридична колізія через невідповідність між встановленим у Конституції і в законі "Про вибори президента Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram