ГоловнаСвіт

Столтенберг виключив утручання НАТО в можливий конфлікт між США і КНДР

Альянс засуджує постійні порушення Північною Кореєю резолюцій Радбезу ООН.

Столтенберг виключив утручання НАТО в можливий конфлікт між США і КНДР
Выступление генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга, Брюссель, 31 марта
Фото: nato.int

Північноатлантичний альянс жодним чином не втручатиметься в можливе протистояння Сполучених Штатів Америки і Північної Кореї.

Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив у інтерв'ю німецькому виданню Welt am Sonntag, передає DW.

"Минулого тижня я провів чотири години в Білому домі і можу запевнити, що не було жодних дебатів щодо ролі НАТО стосовно Північної Кореї", - наводить слова Столтенберга видання.

Водночас він дорікнув керівництву КНДР у дестабілізації всього регіону. На тлі цього Столтенберг заявив, що НАТО засуджує постійні порушення Північною Кореєю резолюцій Ради Безпеки ООН, що стосуються ядерної та ракетної програм Пхеньяна.

Напередодні президент США Дональд Трамп заявив, що протистояння з Північною Кореєю через її ядерну програму  може вилитися в серйозний воєнний конфлікт, проте він вважав би за краще вирішити ситуацію дипломатичним шляхом.

Нагадаємо, останніми місяцями ситуація навколо Північної Кореї загострилася. КНДР виконала невдалий запуск ракети і провела масовий військовий парад, який став явною спробою продемонструвати силу. США направили в регіон групу військових кораблів і підводний човен. Пхеньян люто відреагував на це і пригрозив "надпотужним превентивним ударом".

Раніше сьогодні Північна Корея здійснила черговий запуск балістичної ракети, який виявився невдалим.

Випробування відбулося через кілька годин після того, як держсекретар США Рекс Тіллерсон закликав ООН до посилення тиску на Північну Корею.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram