ГоловнаСвіт

Facebook заявив про плани боротися з "інформаційними операціями"

Як приклад інформаційної операції в доповіді згадано ситуацію перед виборами в США 2016 року.

Facebook заявив про плани боротися з "інформаційними операціями"
Фото: http://tsn.ua

Соціальна мережа Facebook має намір боротися з "інформаційними операціями держав і інших гравців".

Про це йдеться в доповіді прес-служби Facebook.

У ній соціальна мережа описує спроби поширювати недостовірну інформацію і брехню з "геополітичною метою".

Доповідь була складена двома аналітиками у сфері безпеки, а також директором Facebook з безпеки.

Як приклад інформаційної операції в доповіді згадано ситуацію перед виборами в США 2016 року. Тоді, як зазначає Facebook, через фальшиві акаунти в соціальній мережі поширювалися вкрадені електронні листи й інші документи.

У доповіді не вказано, яка саме країна спонсорувала таку діяльність під час передвиборної кампанії, однак Facebook зазначає, що її дані "не суперечать" висновку директора національної розвідки США у звіті, опублікованому 6 січня. У цьому документі американські спецслужби стверджували, що Росія намагалася вплинути на президентські вибори у США, щоб допомогти Дональду Трампу здобути перемогу.

При цьому в документі наголошено, що "рівень охоплення" відомих Facebook операцій під час виборів у США 2016 року "був статистично дуже маленьким порівняно із загальним охопленням з політичних питань".

Співробітники Facebook заявили, що в цілому "інформаційні операції" включають подання запитів на додавання в друзі, спрямовані під вкраденими іменами реальних людей, "лайки" для просування конкретних матеріалів, створення груп, в яких фейкові матеріали перемішані зі справжніми, а також поширення расистського та іншого контенту, що розпалює ворожнечу.

Згадуються заходи, яких соціальна мережа має намір ужити, щоб боротися з "інформаційними операціями".

Зокрема, вона планує блокувати або видаляти фальшиві акаунти. Адміністрація соціальної мережі перевірятиме сторінки, на яких раптово збільшується рівень активності або повторно публікується один і той самий матеріал.

Нагадаємо, в грудні 2016 року Facebook розповів, як боротиметься з неправдивими новинами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram