ГоловнаСвіт

В Арканзасі вирішили стратити сімох засуджених за два тижні

Закінчується термін придатності препарату, який використовується для виконання вироків.

В Арканзасі вирішили стратити сімох засуджених за два тижні
Фото: nnm.me

Влада американського штату Арканзас ухвалила рішення про страту відразу сімох засуджених протягом двох наступних тижнів через закінчення терміну придатності препарату, який використовується для виконання вироків.

Про це йдеться в матеріалі американського телеканалу CBS News, повідомляє Укрінформ.

"Якщо штат Арканзас буде дотримуватися ухваленого рішення, сім засуджених убивць будуть страчені до кінця квітня", - йдеться в повідомленні.

Минулого тижня Рада штату з питань умовно-дострокового звільнення розглянула кілька справ про помилування, в той же час ухвалила рішення про виконання п'яти страт. Ще двоє ув'язнених відмовилися оскаржити рішення суду про вищу міру. Відзначається, що причина такого поспіху - закінчення строку придатності медичного препарату "Мідазолам".

Адвокати засуджених звернулися до федерального суду для того, щоб той вирішив, чи потрібно так поспішати з виконанням вироку, прив'язуючись до планового використання спірного препарату.

У США використання цього препарату вважається суперечливим після того, як в 2014 році засуджений до смертної кари понад 40 хвилин залишався при свідомості після ін'єкції і помер болючою смертю. Це викликало осуд серед правозахисників, які вимагають заборонити застосування "Мідазоламу" для страт засуджених. Суд повинен винести рішення в п'ятницю.

Перші дві страти заплановано на понеділок, відзначає телеканал.

Як повідомлялося, Китай став лідером за кількістю страт. У минулому році в країні страчено більше людей, ніж в 23 інших країнах, разом узятих.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram