ГоловнаСвіт

Фійон відкинув звинувачення в організації зустрічі ліванського бізнесмена з Путіним

Кандидат у президенти Франції стверджує, що займався "абсолютно законною професійною діяльністю".

Фійон відкинув звинувачення в організації зустрічі ліванського бізнесмена з Путіним
Франсуа Фийон

Кандидат у президенти Франції від правої партії "Республіканці" Франсуа Фійон заперечує інформацію про організацію зустрічі ліванського мільярдера Фуада Махзумі з президентом РФ Володимиром Путіним.

Про це повідомило французьке видання L’Express.

"Це все зухвала брехня. Ці дані не відповідають дійсності", - сказав Фійон.

При цьому він підтвердив, що отримував від Махзумі $50 тис. За його словами, ці гроші йому заплатили тільки за консалтинг для компанії Future Pipe Industries. "Ця абсолютно законна професійна діяльність", - підкреслив Фійон.

Раніше французьке видання Le Canard Enchaine повідомляло, що Фійон міг організувати зустрічі Махзумі з Путіним і гендиректором Total Патріком Пуянне в червні 2015 року на Петербурзькому економічному форумі. За даними видання, за організацію зустрічі він отримав від ліванського бізнесмена $50 тис.

Le Canard Enchaine з посиланням на деталі контракту писало, що дубайська фірма Махзумі Future Pipe Industries Group виплатила ці гроші консалтинговій компанії Фійона 2F. За укладеним контрактом, Фійон повинен допомагати мільярдерові вибудовувати комунікації з впливовими особами в Росії, Алжирі, Габоні, Кот-д'Івуарі та самій Франції.

"Ми бачили ці повідомлення ЗМІ. Скажу чесно, вони нагадують чергову фальшивку, те, що ми називаємо англійською мовою fake news", - прокоментував заяву французького ЗМІ прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков. Він додав, що всі зустрічі президента організовують згідно з протоколом без будь-яких посередників.

Нагадаємо, в березні 2017 року Фійону висунули звинувачення у фіктивному працевлаштуванні в парламент його дружини і дітей. Слідство також зацікавилося двома костюмами на €13 тис., які Фійону подарував франко-ліванський адвокат Робера Буржі і про які Фійон не повідомив комісію з етики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram