ГоловнаСвіт

ЄС запропонує Британії угоду про зону вільної торгівлі після Brexit

У ЄС нагадали, що Лондон має виконати всі фінансові зобов'язання, які країна брала на себе як член ЄС.

ЄС запропонує Британії угоду про зону вільної торгівлі після Brexit

Голова делегації Євросоюзу на переговорах про Brexit Мішель Барньє представив своє бачення процесу виходу Великобританії зі складу ЄС, переговори про який розпочнуться вже наступного тижня.

Про це повідомляє DW.

За його словами, європейські переговірники мають намір у перспективі запропонувати Сполученому Королівству абсолютно нову угоду про вільну торгівлю з ЄС. Однак лише після того, як буде уточнено умови виходу Великобританії з союзу, що необхідно зробити в максимально стислі терміни. Барньє також зазначив, що Лондон має виконати всі фінансові зобов'язання, які країна брала на себе як член ЄС.

Він також наголосив, що вихід Великобританії з ЄС без досягнення відповідної угоди обіцяє невизначеність і серйозні проблеми для самої Великобританії. "Ми не хочемо такого сценарію, ми бажаємо досягти угоди", - цитує Барньє агентство dpa. Лінію делегації ЄС на переговорах він позначив так: "Ми будемо рішучі, ми будемо привітні, ми ніколи не будемо наївні".

Як повідомляли раніше, прем'єр-міністр Великобританії Тереза Мей 29 березня повідомить керівництво Євросоюзу про початок процедури виходу Сполученого Королівства з ЄС згідно зі статтею 50 Лісабонського договору. Голова британського уряду також неодноразово заявляла про жорсткий сценарій виведення країни з ЄС. Це передбачає відхід Великобританії з єдиного європейського ринку, що дозволяє ввести обмеження на свободу працевлаштування для громадян країн ЄС на території королівства, виключення з Митного союзу з ЄС і вихід з-під юрисдикції Європейського суду в Люксембурзі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram