ГоловнаСвіт

Адвокат матері Магнітського випав з вікна

Останнім часом Горохов намагався притягнути до відповідальності, зокрема, посадових осіб, які гальмували справу про загибель Магнітського.

Адвокат матері Магнітського випав з вікна
Фото: sibnovosti.ru

Адвокат Микола Горохов, який представляє інтереси матері Сергія Магнітського й оголошеного в розшук голови Hermitage Capital Вільяма Браудера, випав із п'ятого поверху в Новій Москві.

Про це повідомляє Новая газета.

За словами юристів фонду Hermitage Capital, Горохов зараз у Боткінській лікарні у вкрай тяжкому стані.

За словами представника Hermitage Capital, інцидент стався в будинку Горохова в Новій Москві в той момент, коли разом із робітниками він намагався підняти ванну на мансарду (висота 5-го поверху). Якоїсь миті не витримала лебідка - і Горохов зірвався вниз. Ніхто з робітників не постраждав. Моменту падіння рідні Горохова не бачили.

"Звичайно, все може бути. І нещасний випадок, і щось інше... У нас дуже багато питань, на які ми не можемо отримати відповіді. Лебідка розрахована на дуже велику вагу - кілька тонн, набагато більше, ніж сама ванна. чому ця лебідка обірвалася - незрозуміло. І як упав Микола - теж питання", - зазначив він близький.

У Hermitage додають, що останнім часом Микола Горохов як представник інтересів Наталії Магнітської був зайнятий у багатьох процесах, де намагався притягнути до відповідальності і винуватих у загибелі її сина, і тих посадових осіб, які здійснювали посмертне переслідування Магнітського і гальмували справу про його загибель. Зокрема, Горохов оскаржив дії слідчих СД МВС РФ Уржумцева, Філіппова, Тамбовцева і Ранченкова.

Сергій Магнітський помер у московському СІЗО 2009 року. 2013 року його посмертно визнали винним у справі про невиплату податків Hermitage Capital на суму понад 522 млн рублів. У цій самій справі Тверський суд Москви заочно засудив Браудера до дев'яти років ув'язнення. Росія оголосила Браудера в міжнародний розшук.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram