ГоловнаСвіт

Росію треба покарати за агресію проти України, - канадський політик

Кандидат на посаду голови Консервативної партії Канади пообіцяв боротися за відновлення територіальної цілісності Молдови та Грузії.

Росію треба покарати за агресію проти України, - канадський політик

Канада повинна посприяти Україні домогтися покарання для Росії за її агресію й інші незаконні дії.

Про це йдеться в передвиборній програмі кандидата на посаду голови Консервативної партії Канади Кріса Александера.

"Як лідер Консервативної партії і прем'єр-міністр Канади я буду використовувати всі дозволені міжнародним правом способи, включно з чинним позовом, який розглядає Міжнародний суд ООН, для покарання Росії за її незаконну агресію, вторгнення й окупацію частини України", - йдеться в документі.

Александер також пообіцяв боротися за відновлення територіальної цілісності Молдови та Грузії. "Я активно буду відстоювати територіальну цілісність Молдови і Грузії і пропагувати ініціативи, спрямовані на припинення російського вторгнення в ці й інші держави, які стали мішенями путінської дестабілізації, інфільтрації і підривної діяльності", - додано в документі.

Нагадаємо, що минулого тижня в Міжнародному суді ООН завершився перший етап слухань у справі про позов України проти Росії. У Гаазі Україна звинувачує Росію в порушенні двох міжнародних конвенцій про боротьбу з фінансуванням тероризму та про ліквідацію всіх форм расової дискримінації. Зараз суд перейшов до вироблення рішення, на що може піти від декількох тижнів до декількох місяців.

Вибори лідера Консервативної партії Канади відбудуться в травні цього року. Зараз партія є другою за чисельністю у федеральному парламенті Канади і має титул офіційної опозиції. Поки що єдиного лідера серед кількох кандидатів на голову партії немає, однак Кріс Александер, який займав посади міністра громадянства та імміграції в попередньому канадському уряді, має хороші шанси на перемогу. Наступні федеральні парламентські вибори в Канаді, за результатами яких буде призначено прем'єр-міністра, повинні відбутися восени 2019 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram