ГоловнаСвіт

ЄСПЛ назвав спецслужби РФ причетними до викрадення голови російського "Меморіалу" у 2007 році

Правозахисників і журналістів обшукали, викрали, побили, вивезли в поле і погрожували вбити, якщо вони ще раз приїдуть до Інгушетії.

ЄСПЛ назвав спецслужби РФ причетними до викрадення голови російського "Меморіалу" у 2007 році
Фото: crimea-news.today

Європейський суд з прав людини (ЄСПЛ) визнав причетність російських спецслужб до нападу на голову правозахисної організації "Меморіал" Олега Орлова і журналістів каналу РЕН у 2007 році.

Про це повідомляють на сайті ЄСПЛ.

"З огляду на, що уряд не надав правдоподібного пояснення подій, які розглядаються, суд вважає, що особи, які вивезли позивачів із готелю в поле недалеко від Нестеровської і жорстоко повелися з ними в ніч на 23 листопада 2007 року, були представниками влади", - йдеться в рішенні суду.

Справа стосується 2007 року, коли Олег Орлов і журналісти перебували в Назрані. Журналісти приїхали для того, щоб працювати на акції протесту. Вона була пов'язана з загибеллю шестирічного Рахіма Амрієва, який помер під час спецоперації в Інгушетії.

Орлов і журналісти зупинилися в одному готелі. Орлов стверджував, що вночі до них увірвалися невідомі люди в камуфляжі, обшукали, викрали, побили, вивезли в поле і погрожували вбити, якщо вони ще раз приїдуть до Інгушетії.

Нагадаємо, що в грудні 2016 року суд у Москві підтвердив статус "іноземного агента" правозахисної організації "Меморіал".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram