ГоловнаСвіт

П'ятьох учасників сутичок із поліцією в Батумі заарештовано

На слуханнях у суді були понад десять затриманих.

П'ятьох учасників сутичок із поліцією в Батумі заарештовано
Фото: newsgeorgia.ge

П'ятьох учасників сутичок із поліцією в грузинському місті Батумі суд заарештував на 5 діб за адміністративне правопорушення, повідомляє Грузія Online.

Суд звільнив двох неповнолітніх - їх процес відбудеться 31 березня. Ще одного затриманого відпустили за станом здоров'я.

Зазначають, що на слуханнях у суді були понад десять затриманих.

Згідно з повідомленням, із 40 затриманих в Батумі частина перебуває в ізоляторі попереднього ув'язнення, а судовий процес стосовно інших перенесли.

Нагадаємо, в суботу ввечері в грузинському місті Батумі почалися заворушення, які переросли в сутички з поліцією. Приводом для протестів у ніч на 12 березня став штраф, виписаний батумським поліцейським водієві за порушення правил дорожнього руху.

Протестувальники влаштували погром навколо будівлі поліції і жбурляли каміння. Правоохоронці у відповідь застосували проти мітингувальників сльозогінний газ і гумові кулі.

В результаті заворушень 33 людей госпіталізували, 15 із них - співробітники поліції. Серед постраждалих виявився депутат Верховної Ради Аджарської Автономної Республіки від владної партії "Грузинська мрія" Іраклій Чеїшвілі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram