ГоловнаСвіт

Сенатори США Менендес і Грем закликали Білий дім не послаблювати санкції проти РФ

"Ми повинні зробити так, щоб санкції залишалися найпотужнішими і мирними важелями в нашому арсеналі дипломатичних інструментів".

Сенатори США Менендес і Грем закликали Білий дім не послаблювати санкції проти РФ
Фото: investigator.org.ua

Американський сенатор-демократ від штату Нью-Джерсі Боб Менендес вніс у Сенат резолюцію, приурочену до "третьої річниці введення російських військ на територію Криму".

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Співавтором документа став член Сенату від штату Південна Кароліна, республіканець Ліндсі Грем.

Резолюція закликає адміністрацію президента США Дональда Трампа не послабляти будь-які санкції проти Росії до тих пір, поки не будуть виконані всі умови Мінських угод та інших міжнародних зобов'язань.

Документ також містить заклик до уряду США, його союзників у Європі, ООН і міжнародних партнерів продовжувати тиснути на уряд РФ.

"Незалежно від політичних віянь у США, ми повинні зробити так, щоб санкції, як і раніше, залишалися найпотужнішими і мирними важелями, які є в нашому арсеналі дипломатичних інструментів", - заявив Менендес.

Нагадаємо, Росія анексувала Крим у березні 2014 року. Україна не визнає входження півострова до складу РФ і вважає його своєю територією. Країни ЄС і США також не визнають входження Криму у склад РФ. Після анексії США і ЄС ввели санкції проти деяких російських громадян. Також були затверджені списки нев'їзних осіб і заморожені їхні рахунки.

Президент РФ Володимир Путін оголосив анексію Криму "важливою віхою в історії Росії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram