ГоловнаСвіт

Австралія на декілька днів відкличе своїх послів для наради

За деякими оцінками, проведення наради за участю 113 дипломатів обійдеться в 1,2 млн австралійських доларів.

Австралія на декілька днів відкличе своїх послів для наради
Джули Бишоп
Фото: EPA/UPG

Голова МЗС Австралії Джулі Бішоп прийняла безпрецедентне рішення про відкликання до Канберри понад 100 старших дипломатів з-за кордону з метою сформувати нову стратегію зовнішньої політики уряду Малкольма Тернбулла.

Про це повідомляє news.com. 

"Під час значної глобальної невизначеності життєво важливо, щоб Австралія використовувала досвід і інтелект наших найстаріших дипломатів. Ця зустріч матиме важливе значення для зміцнення впливу Австралії і її положення в світі", - зазначила Бішоп.

Загалом 113 послів, верховних комісарів (посли в країнах Британської Співдружності) та генеральних консулів повернуться до Канберри наступного місяця для зустрічі з прем'єр-міністром, міністром закордонних справ і міністром торгівлі, а також представником від опозиції, яка триватиме протягом трьох днів.

За деякими оцінками, проведення такої наради обійдеться майже в 1,2 млн австралійських доларів, в основному за рахунок міжнародних перельотів і проживання.

Головна мета майбутньої наради - визначення ключових положень нової урядової "Білої книги" з питань зовнішньої політики, яка буде оприлюднена в цьому році. Останній такий документ був розроблений більш ніж 10 років тому урядом Джона Говарда, тому багато його положень застаріли.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram