ГоловнаСвіт

Лавров звинуватив Захід у продовженні "холодної війни"

"Війни починаються в головах, там же повинні закінчуватися. З холодною війною цього наразі не сталося".

Лавров звинуватив Захід у продовженні "холодної війни"
Фото: EPA/UPG

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров під час свого виступу на Мюнхенській конференції з безпеки звинуватив Захід у продовженні "холодної війни".

"Кажуть, що війни починаються в головах людей, там же вони, за логікою, повинні закінчуватися. Однак з холодною війною цього наразі не відбулося, якщо судити, зокрема, за деякими виступами політиків в Європі і в США, зокрема, і за заявами, які прозвучали вчора і сьогодні на початку нашої конференції", - цитує Лаврова "Інтерфакс".

Зокрема, він назвав блок НАТО "інститутом холодної війни".

Водночас, говорячи про Сполучені Штати, Лавров заявив, що Кремль розраховує на прагматичні, поважні і відповідальні відносини з цією державою.

"Дві наші країни ніколи не були в прямому конфлікті, між ними було набагато більше дружньої історії, ніж протистояння. В наших спільних інтересах конструктивне вибудовування російсько-американських відносин, тим паче, що Америка не менш близький наш сусід, ніж Євросоюз. У Беринговій протоці нас розділяє всього чотири кілометри", - сказав російський міністр.

Нагадаємо, що в жовтні 2016 року міністр закордонних справ ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр (зараз - президент Німеччини) вважає, що нинішня ситуація небезпечніша, а відносини між США і Росією гірші, ніж за часів "холодної війни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram