ГоловнаСвіт

До Конгресу США внесено законопроект, що ускладнює зняття санкцій з Росії

Парламент хоче отримати право вето на скасування санкції.

До Конгресу США внесено законопроект, що ускладнює зняття санкцій з Росії
Флаг США на мачте Капитолия, где заседает Конгресс США, Вашингтон, 09 декабря 2016 года
Фото: EPA/UPG

Група конгресменів від Демократичної і Республіканської партій винесли на розгляд американського парламенту ініціативу, що серйозно ускладнює можливість скасування санкцій проти Росії.

Про це пише "Голос Америки".

"Акт про перегляд санкцій проти Росії" (Russia Sanctions Review Act), оприлюднений членами нижньої палати Конгресу 15 лютого, зобов'язує президента США заздалегідь повідомити Конгрес про плани щодо скасування санкцій, введених після анексії Криму та спроб Москви втрутитися в перебіг виборчої кампанії в США. Будь-яке пом'якшення санкцій, за версією авторів законопроекту, можливе лише за згодою Конгресу.

Законопроект передбачає, що після оголошення про можливе скасування санкцій у законодавців є 120 днів на те, щоб розглянути і заблокувати рішення Білого дому. Протягом цього терміну президент США не може приймати ніяких рішень, пов'язаних із режимом санкцій.

Окрім цього, в тексті документа йдеться, що скасування санкцій неможливе доти, доки президент не представить Конгресу докази того, що Москва припинила надавати підтримку озброєним бойовикам в Україні та відмовилася від спроб втрутитися в справи сусідньої держави.

Авторами законодавчої ініціативи стали демократи Стені Хойєр, Адам Шифф, Еліот Енгл і республіканці Том Руні й Адам Кінзінгер. "Це не питання партійних уподобань. Кожен американець - і республіканець, і демократ - стурбований діями Росії. Тому ніякого скасування санкцій не буде, поки (Москва) цього не заслужить", - заявив, представляючи законопроект, конгресмен Стені Хойєр.

Нагадаємо, тиждень тому схожий законопроект підготували і в Сенаті США.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram