ГоловнаСвіт

Новий президент Гамбії скасував чотириденний робочий тиждень

Державні службовці тепер працюватимуть 36,5 годин на тиждень. 

Новий президент Гамбії скасував чотириденний робочий тиждень
Фото: leral.net

Новий президент Гамбії Адама Барроу своїм указом скасував чинний за часів попереднього глави держави режим чотириденного робочого тижня.

Про це повідомляє ВВС.

Державні службовці тепер працюватимуть 36,5 годин на тиждень - від 08:00 до 16:00 з понеділка по четвер і від 08:00 до 12:30 у п'ятницю.

Чотири роки тому попередник Барроу Яйя Джамме ввів чотириденний робочий тиждень, зробивши п'ятницю додатковим вихідним днем.

Джамме пояснював це тим, що переважно мусульманське населення Гамбії зможе присвятити п'ятницю молитвам.

Вибори в Гамбії відбулися 1 грудня 2016 року.  Яйя Джамме, що перебував 22 роки при владі, набрав 36,7 відсотка голосів, Адаме Барроу - 45,5 відсотка. 19 січня президент, що програв, мав передати владу Барроу, проте замість цього він запровадив у країні надзвичайний стан. Світова спільнота визнала режим Джамме незаконним, і сусідні з Гамбією країни за рішенням Економічного співтовариства країн Західної Африки (ЕКОВАС) уночі проти 20 січня  здійснили збройне вторгнення  на її територію.

Екс-президент під загрозою насильницького відсторонення від влади іноземними збройними силами погодився піти з поста і передати керівництво країною переможцю виборів Адаме Барроу.

Як повідомлялося,  екс-президент Гамбії покинув країну, залишивши порожню скарбницю. Радник Барроу повідомив, що з державної скарбниці Гамбії після від'їзду екс-президента країни Яйя Джамме пропали  понад $11 млн.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram