ГоловнаСвіт
Спецтема
"Исламское государство"

Пентагон вимагає збільшити свій бюджет для війни з ІДІЛ

Міністр оборони США наполягає на збільшенні бюджету і складанні стратегічного плану для Пентагону на найближчі роки.

Пентагон вимагає збільшити свій бюджет для війни з ІДІЛ
Дональд Трамп, Джеймс Мэттис
Фото: dt.ua

Міноборони США вимагатиме переглянути свій бюджет у бік збільшення в зв'язку з активізацією кампанії проти терористичного угруповання "Ісламська держава" (ІДІЛ).

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на доповідну записку за підписом нового міністра оборони Джеймса Меттіса, яка опинилася в розпорядженні агентства.

Поки що точні суми не називають, проте наголошують, що суттєве збільшення витрат необхідне, щоб усунути наявні недоліки в підготовці та спорядженні військ для боротьби з ІДІЛ. Меттіс також наполягає на збільшенні бюджету і складанні стратегічного плану на найближчі роки.

У суботу, 28 січня, президент США Дональд Трамп доручив своїй адміністрації знайти нових зарубіжних союзників для очолюваної США міжнародної коаліції, яка веде боротьбу проти ІДІЛ. У меморандумі він наказав негайно взятися до створення комплексного плану перемоги над терористами. Протягом 30 днів міністр оборони зобов'язаний представити голові держави попередній проект, який, зокрема, повинен передбачати "виявлення нових партнерів коаліції в боротьбі проти ІДІЛ і політику з підтримки партнерів по коаліції в боротьбі з ІДІЛ і його прихильниками".

Крім того, уряду США доручено модернізувати механізми припинення фінансової підтримки ІДІЛ, у тому числі незаконної торгівлі нафтою і антикваріатом, а також посилити заходи боротьби з пропагандою тероризму, перш за все в Мережі.

Нагадаємо, 24 січня повідомляли, що в США заявили про готовність співпрацювати з РФ у боротьбі з ІДІЛ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram