ГоловнаСвіт

Російська агресія в Україні посилила Альянс, - НАТО

Командувач ЗС США в Європі назвав Польщу лідером в НАТО і прикладом країни, яка виконує свої союзницькі зобов'язання.

Російська агресія в Україні посилила Альянс, - НАТО
НАТО
Фото: emigrant-ussr.ucoz.ru

Агресія Росії в Україні призвела до єдності Північноатлантичного альянсу.

Про це на полігоні Жагань Любуського воєводства (захід Польщі) під час відкриття спільних американо-польських військових навчань заявив заступник командувача ЗС США в Європі генерал Тімоті Рей, передає "Укрінформ".

"Після подій 2014 року трансатлантичні декларації із самітів в Уельсі і Варшаві показали нерозривність і єдність НАТО у світлі російської агресії в Україні. Ці події схилили нас до виконання зобов'язань і планів створення оборонного потенціалу і відлякування в Європі", - заявив Рей.

Він зробив акцент на значенні союзницької співпраці, обміну даними і досвідом, а також на збереженні територіальної цілісності НАТО.

"Це найефективніший оборонний альянс в історії, і я задоволений, що ми в одній команді, оскільки жодна країна самотужки не може боротися з глобальними загрозами", - підкреслив Рей.

Водночас командувач ЗС США в Європі генерал Бен Ходжес назвав Польщу лідером в НАТО і прикладом країни, яка виконує свої союзницькі зобов'язання. У цьому контексті він звернув увагу на організацію в Польщі торік навчань Anakonda, Варшавського саміту НАТО і збільшення витрат у Польщі на оборону, зокрема техніку та інфраструктуру.

Нагадаємо, раніше в січні до Польщі прибула танкова бригада США, яка зараз бере участь у навчаннях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram