ГоловнаСвіт

МЗС Франції і Німеччини висловили стурбованість рішеннями Трампа про прийом біженців

"Прийом людей, що рятуються втечею від війни, це частина наших обов'язків".

МЗС Франції і Німеччини висловили стурбованість рішеннями Трампа про прийом біженців
Фото: EPA/UPG

Міністри закордонних справ Франції та Німеччини висловили стурбованість деякими рішеннями нової адміністрації США, зокрема - указом президента США Дональда Трампа про припинення прийому біженців.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Це рішення може нас лише спантеличити. Прийом людей, що рятуються втечею від війни, це частина наших обов'язків" - сказав голова МЗС Франції Жан-Марк Еро.

"Але є і багато інших питань, які породжують у нас стурбованість", - додав він після зустрічі з головою німецької дипломатії Зігмаром Габріелем.

Відзначається, що візит Габріеля в Париж став для нього першою зарубіжною поїздкою на цій посаді.

Нагадаємо, Трамп підписав указ "Заходи захисту від проникнення іноземних терористів в США", який передбачає припинення прийому біженців у країну на 120 днів. Прийом сирійських біженців призупинено на невизначений термін.

Трамп виступає різко проти імміграції в США - зокрема він, оголошуючи про намір балотуватися на пост президента США в 2016 році, назвав деяких мексиканських іммігрантів злочинцями і насильниками. Будучи кандидатом в президенти, Трамп також заявляв про намір відправити всіх сирійських біженців на батьківщину.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram