ГоловнаСвіт

У Сербії затримано підозрюваних у причетності до перевороту в Чорногорії

Мова йде про Предрага Боджічевіча і Неманью Рістіча.

У Сербії затримано підозрюваних у причетності до перевороту в Чорногорії
Фото: Радио Свобода

Глава МВС Сербії повідомив про затримання двох чоловіків у зв'язку з підозрами в їхній причетності до спроби державного перевороту в Чорногорії.

Про це повідомляє Радіо Свобода.

Міністр внутрішніх справ Сербії підтвердив, що мова йде про Предрага Боджічевіча і Неманью Рістіча, які, як вважає слідство, намагалися повалити уряд Чорногорії після отримання ним у грудні 2015 року запрошення вступити в НАТО.

Влада Чорногорії раніше закликала Сербію заарештувати і видати Подгориці двох затриманих - для передання їх до суду за причетність до спроби повалення державної влади в жовтні 2016 року.

Неманья Рістіч став широко відомим після опублікування наприкінці минулого року фотографії, на якій він стоїть поруч з російським міністром закордонних справ Сергієм Лавровим під час одного з візитів вищого російського дипломата в Белград.

Раніше головний прокурор Чорногорії назвав імена двох російських громадян - Володимира Попова та Едуарда Широкова, підозрюваних в організації спроби перевороту в Подгориці.

Прокуратура Чорногорії в листопаді, після парламентських виборів, повідомила, що в країні готувався замах на прем'єр-міністра Міло Джукановіча і подальший переворот із захопленням парламенту.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram