ГоловнаСвіт

Турецька поліція затримала двох іноземців у рамках розслідування стамбульського теракту

Киргизстан відкинув причетність свого громадянина до теракту в Стамбулі.

Турецька поліція затримала двох іноземців у рамках розслідування стамбульського теракту
Турецкая полиция
Фото: EPA/UPG

У Туреччині поліція затримала двох іноземців у зв'язку з розслідуванням збройного нападу на нічний клуб у Стамбулі в новорічну ніч.

Про це повідомляє агентство Рейтер із посиланням на турецький телеканал NTV.

Затримання були проведені в головному аеропорту Стамбула імені Ататюрка. Подробиць щодо громадянства затриманих не розголошують.

Раніше поліція Туреччини заарештувала 12 осіб за підозрою в причетності до нападу на нічний клуб у Стамбулі в новорічну ніч. Пошук нападника триває. Турецькі ЗМІ з посиланням на свої джерела в поліції стверджують, що нападник міг бути з Узбекистану або Киргизстану

Як повідомляє "Интерфакс", у Киргизькому Державному комітеті національної безпеки (ДКНБ) заявили, що причетність до теракту в Стамбулі громадянина Киргизстану Лакхе Машрапова, чию фотографію опублікували турецькі ЗМІ, не доведена.

"Громадянина республіки Лакхе Машрапова допитали після прибуття в Киргизстан. Доказів його причетності до теракту немає. Його відпустили після допиту, але перевірка триває", - розповів представник ГКНБ Киргизстану Рахат Сулайманов.

При цьому начальник районного відділу внутрішніх справ Кара-Сууйського району (Ошська область) Башкур Абдикаликов сказав, що Машрапов схожий на фоторобота розшукуваного.

"За словами Машрапова, в аеропорту в Стамбулі його, знявши з літака, допитали правоохоронні органи Туреччини. Переконавшись у непричетності, відпустили. Літак, яким він повинен був летіти зі Стамбула до Бішкека, затримали на годину", - розповів він.

Відповідальність за стрілянину в нічному клубі взяло на себе терористичне угруповання "Ісламська держава".

У новорічну ніч невідомий відкрив стрілянину в нічному клубі в Стамбулі. В результаті 39 людей загинули і близько 70 отримали поранення. Більшість убитих під час нападу - іноземці: 11 громадян Туреччини, семеро громадян Саудівської Аравії, троє громадян Іраку, троє громадян Лівану, по двоє громадян Йорданії, Індії та Марокко, по одному громадянину Німеччини, Сирії, Тунісу, Бельгії, Кувейту, Канади і Росії, а також одна людина з подвійним громадянством Тунісу та Франції, ще одне тіло досі не впізнано.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram