ГоловнаСвіт

Вантажівка в'їхала в натовп поряд із різдвяним базаром у центрі Берліна (оновлено)

Загинули 9 осіб. Поліція вважає подію терактом.

У центрі Берліна вантажівка в'їхала в натовп людей біля різдвяного базару, який розташований неподалік церкви Гедехніскірхе, передає DW.

За відомостями поліції, одна людина загинула, є поранені. Як повідомляє dpa, зруйновано кілька торгових наметів.

Поліція вважає, що те, що сталося, може бути терактом.

Місце події оточене поліцією, сюди ж прибули пожежники і машини швидкої допомоги.

За даними інформагентств, людина, яка скоїла наїзд, втекла з місця пригоди.

Оновлено. За відомостями поліції, загинули 9 осіб. Ще щонайменше 50 отримали травми різної тяжкості. Зруйновано кілька торгових наметів. Поліція вважає подію терактом.

Оновлено 22:53. Правоохоронні органи встановили, що в кабіні вантажівки, яка проїхала базаром 50-80 метрів, було двоє людей. Один чоловік загинув. Одного з підозрюваних удалося затримати недалеко від місця події, зараз перевіряють, чи був він у автомобілі, заявили співробітники поліції DW.

Місце події оточене поліцією, сюди ж прибули пожежники і машини швидкої допомоги. Поліцейські звернулися до берлінців із проханням залишатися вдома і не поширювати чутки.

Оновлено 23:19. За інформацією DW, на вантажівці були польські реєстраційні номери. Господар польської фірми, якій належить трейлер, вже заявив, що автомобіль украли.

Оновлено 00:11. Поліція Берліна розглядає дві версії трагедії - нещасний випадок і спрямовану атаку.

"У нас досі немає чітких доказів одного чи іншого варіанта", - заявив представник поліції. Водночас він запевнив, що небезпеки для жителів столиці і гостей міста вже немає.

Оновлено 00:51. Відповідальність за смерті людей на ярмарку в Берліні в результаті наїзду вантажівки взяла на себе "Ісламська держава", повідомляє The Washington Times.

Нагадаємо, 14 липня вантажівка в'їхала в натовп людей,  що святкували в Ніцці французьке національне свято День взяття Бастилії. Загинули 84 людини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram