ГоловнаСвіт

Кремль пообіцяв відповісти на обмеження доступу до "альтернативної інформації" на Заході

Пєсков стверджує, що Захід "подає" своїм громадянам інформацію зі своїх ЗМІ "як єдине джерело правди".

Кремль пообіцяв відповісти на обмеження доступу до "альтернативної інформації" на Заході
Дмитрий Песков
Фото: tvc.ru

Москва вживатиме заходів у зв'язку з тенденцією до обмеження доступу до "альтернативної інформації" на Заході.

Про це заявив прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков, передает "Интерфакс".

Відповідаючи на запитання про те, чи пов'язане обговорення в Раді Безпеки РФ інформаційної присутності України за кордоном з резолюцією Європарламенту про протистояння "російській пропаганді", Пєсков заявив, що на Заході існує тенденція до обмеження свободи ЗМІ і це викликає "глибоке занепокоєння".

За словами прес-секретаря російського президента, в деяких західних країнах аудиторію намагаються обмежити в отриманні інформації, "альтернативної" тій, "що їм подають як єдине джерело правди".

Росія вживатиме заходів у зв'язку з цим, запевнив Пєсков. "Безумовно", - сказав він у відповідь на відповідне запитання.

Минулого тижня Європарламент схвалив резолюцію про протидію пропаганді, спрямованій проти Європи. Згідно з документом, її ведуть Росія і ісламістські терористичні угруповання, у тому числі "Ісламська держава". Як випливає з резолюції, уряд Росії використовує для пропаганди, зокрема, телеканал RT, псевдоновинні агентства та мультимедійні сервіси, а також соціальні мережі та інтернет-тролів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram