ГоловнаСвіт

Німецький суд відмовив у наданні притулку американському солдату-дезертиру

Андре Шеферд не вичерпав всіх наявних можливостей для того, щоб залишити службу в армії США і не їхати в Ірак.

Німецький суд відмовив у наданні притулку американському солдату-дезертиру
Фото: dw.com

Адміністративний суд Мюнхена у четвер, 17 листопада, відхилив скаргу військовослужбовця США про надання йому політичного притулку в Німеччині.

Про це повідомляє Німецька хвиля.

Американський військовий Андре Шеферд дезертирував з військової бази США у Баварії ще у 2007 році, пояснивши свій вчинок тим, що він не хоче повертатися у складі військового контингенту США в Ірак, щоб не бути втягнутим у вчинення можливих військових злочинів. Згодом він подав клопотання про надання йому політичного притулку в Німеччині.

Як наголошується у вердикті мюнхенського суду, Андре Шеферд, перед тим, як здійснити дезертирство, не вичерпав всіх наявних можливостей для того, щоб залишити службу в армії США і не їхати в Ірак.

У 2011 році Федеральне відомство з питань міграції та біженців (BAMF) відмовило Шеферду в наданні політичного притулку. Після цього американець, який має право на постійне проживання на території ФРН, оскільки він одружений на німкені, вирішив оскаржити рішення BAMF у суді. Тепер він має намір оскаржити вердикт Адміністративного суду Мюнхена у апеляційному порядку.

Раніше повідомлялося, що притулку в Німеччині попросили кілька турецьких військових з сім'ями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram