ГоловнаСвіт

Путін привітав Трампа з перемогою на виборах

Кремль сподівається поліпшити відносини зі США при новому президенті.

Путін привітав Трампа з перемогою на виборах
Фото: EPA/UPG

Президент Росії Володимир Путін привітав Дональда Трампа з перемогою на виборах президента США.

Як повідомляє прес-служба Кремля, Путін висловив надію, що із Трампом російсько-американські відносини почнуть поліпшуватися.

"Президент Росії також висловив упевненість, що вибудовування конструктивного діалогу між Москвою і Вашингтоном, що ґрунтується на принципах рівноправності, взаємної поваги і реального взяття до уваги позицій один одного, відповідає інтересам народів наших країн і всього світового співтовариства", - йдеться в повідомленні.

Трамп вважається проросійським кандидатом. Три тижні тому він заявив, що готовий зустрітися Путіним до своєї інавгурації, якщо виграє вибори, і сказав, що влада США поводиться надто образливо щодо російського президента. "Вони постійно його ображають - не дивно, що він терпіти не може Обаму і Гілларі Клінтон", - говорив Трамп.

Також Трамп говорив під час передвиборчої кампанії, що "не любить і не ненавидить" Володимира Путіна. Він зазначив, що в разі обрання його відносини з Путіним будуть визначатися тим, як Москва буде реагувати на лідерство США при адміністрації Трампа.

Гілларі Клінтон під час одного з раундів передвиборних дебатів назвала Трампа "лялькою Путіна".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram