ГоловнаСвіт

У Стамбулі поліція розігнала протестувальників водометами

Демонстранти вийшли на вулиці проти "фашистської" політики влади. 

У Стамбулі поліція розігнала протестувальників водометами

На вулицях Стамбула поліція застосувала водомети і сльозогінний газ, щоб розсіяти протестувальників, які вийшли на вулиці після арешту журналістів опозиційної газети Cumhuriyet, а також лідерів прокурдської Демократичної партії народів (ДПН).

Одна з груп протестувальників зібралася біля мечеті в стамбульському районі Шишлі. Вони вигукували гасла про "фашистську" політику влади. Незабаром поліцейські почали поливати протестувальників водою, повідомляє ВВС.

Ще одна група демонстрантів спробувала дійти маршем до редакції опозиційної газети Cumhuriyet, дев'ять журналістів якої в суботу були заарештовані за звинуваченням у зв'язках з бойовиками Робочої партії Курдистану і рухом мусульманського проповідника Фетхулли Ґюлена, який живе в США. Безпосередньо біля будівлі редакції газети також проходить акція протесту.

Серед заарештованих - головний редактор видання, відомий у країні карикатурист і опозиційний колумніст.

У п'ятницю під варту були взяті дев'ять політиків, серед них і лідер прокурдської Демократичної партії народів (ДПН). Ще дев'ять членів ДПН, зокрема й глави регіональних відділень у південно-східній провінції Адана, були затримані в суботу.

Після проваленого путчу в липні цього року президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган продовжує переслідувати своїх опонентів і критиків. Усього в ході цієї кампанії зі своїх посад були звільнені або відсторонені близько 110 тисяч осіб, 37 тисяч - арештовані.  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram