ГоловнаСвіт

У Гамбурзі завершили будівництво довгобуду, який став символом міста

Філармонія на Ельбі повинна стати в один ряд з оперою в Сіднеї і музеєм Гуггенгайма в Більбао.

У німецькому Гамбурзі після понад дев'яти років будівництва завершено спорудження філармонії на Ельбі, передає DW.

Цей довгобуд ще на етапі будівництва став одним із символів міста. У понеділок, 31 жовтня, німецький будівельний концерн Hochtief передав споруду місту.

"Із філармонією на Ельбі Гамбург отримав приголомшливу будівлю, без якої образ міста вже неможливо уявити", - заявив мер міста Олаф Шольц.

Фото: DW

У п'ятницю, 4 листопада, між історичними будівлями гамбурзького порту і новобудовою буде відкрита для відвідувачів оглядова платформа. У січні 2017 року у філармонії розпочнуться музичні заходи, повідомляє dpa.

Філармонія зведена на одному з островів на Ельбі, який раніше був забудований величезними складами гамбурзького порту. Будівництво мало тривати два з половиною роки і коштуватиме, за попереднім планом, 77 мільйонів євро. Однак остаточно в будівлю вклали 789 мільйонів євро.

Фото: DW

Сучасна мегабудівля має стати в одну лаву з відомими на весь світ оперою в Сіднеї і музеєм Гуггенгайма в Більбао. Така масштабність повинна підкреслити перевтілення Гамбурга з міста торговців у сучасний культурний центр світового масштабу.

Нагадаємо, 2011 року в Гамбурзі встановили

гігантську скульптуру білявки-купальниці.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram