ГоловнаСвіт

У Білому домі не мають наміру втручатися в розслідування спецслужбами листування Клінтон

Держдеп не отримував запитів від ФБР з приводу нових обставин у справі листування екс-держсекретаря США.

У Білому домі не мають наміру втручатися в розслідування спецслужбами листування Клінтон

Представник Білого дому Джош Ернест заявив, що адміністрація буде займати нейтральну позицію з приводу заяви директора ФБР Джеймса Комі про поновлення розслідування щодо користування Гілларі Клінтон приватним поштовим сервером на посаді державного секретаря США.

Про це Ернест сказав під час щоденного брифінгу в понеділок у Вашингтоні, повідомляє Укрінформ.

"Я не маю наміру ні захищати, ні критикувати те, що директор Комі вирішив оприлюднити інформацію про розслідування", - сказав представник адміністрації.

У той же час, за його словами, президент Обама не вважає, що глава ФБР прагне "навмисно вплинути на результат президентських виборів, незважаючи на претензії з боку Гілларі Клінтон та лідера демократів у сенаті Гаррі Ріда з цього приводу.

Ернест також зазначив, що Білий дім не втручається у справи правоохоронних органів, і буде дотримуватися цього принципу надалі.

У той же час, представник Державного департаменту США Джон Кірбі повідомив у понеділок, що Держдеп не отримував запитів від ФБР з приводу нових обставин, які виникли у справі листування екс-держсекретаря США Гілларі Клінтон.

Розслідування проти Клінтон було припинено в липні 2016 року без пред'явлення позову. Раніше, 28 жовтня, глава ФБР Джеймс Комі оголосив, що його відомство може його поновити, оскільки виявлені нові докази.

Мова йде про тисячі електронних листів, випадково знайдених під час розслідування проти колишнього конгресмена Ентоні Вайнера в комп'ютері, який він використовував спільно зі своєю екс-дружиною Хумою Абедін. Та впродовж багатьох років працює разом з Клінтон. Комі не пояснив, яким є зміст цих листів, зазначивши, що йому невідомо, наскільки вони можуть бути важливі як докази.

Між тим дії самого Комі 30 жовтня розкритикував Гаррі Рід, лідер демократичної більшості в Сенаті США. Він звернувся до директора ФБР з листом, в якому висловив припущення, що заява Комі про нове розслідування проти Клінтон за 11 днів до виборів сама може порушувати закон Хетча, що забороняє держслужбовцям використовувати службове становище для надання політичного впливу на хід передвиборних кампаній.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram