ГоловнаСвіт

На акції протесту у Венесуелі вбили поліцейського, ще двоє поранені

Двох учасників акції протесту заарештовано.

На акції протесту у Венесуелі вбили поліцейського, ще двоє поранені
Национальная гвардия Венесуэлы
Фото: EPA/UPG

При спробі розігнати акцію опозиції в штаті Міранда у Венесуелі загинув поліцейський, ще двоє отримали поранення.

Про це розповів міністр внутрішніх справ і юстиції країни Нестор Ревероль, пише видання Globovision.

За його словами, демонстранти відкрили по поліцейських вогонь зі зброї. Одного поліцейського було вбито пострілом, двом іншим завдали травми тупим предметом.

Двох учасників акції протесту заарештували.

У середу, 26 жовтня, в декількох регіонах Венесуели пройшли масові демонстрації. На акції вийшли як представники опозиції, так і прихильники чинного режиму. Протести пов'язані з політичною кризою у Венесуелі: контрольований опозицією парламент звинуватив президента Ніколаса Мадуро в держперевороті та проголосував за початок судового процесу проти нього. Представники опозиції вважають, що Мадуро, термін повноважень якого закінчується в 2019 році, заблокував підготовку до референдуму про дострокову відставку президента.

Національна виборча комісія Венесуели пояснила рішення про призупинення підготовки до референдуму тим, що декілька регіональних судів визнали недійсними підписи на підтримку референдуму, які зібрала опозиція.

Напередодні Ніколас Мадуро скликав Раду національної оборони для того, щоб обговорити "парламентський переворот" у країні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram