ГоловнаСвіт

Ассанж позбавлений доступу до Інтернету

Коментарів державних органів наразі немає.

Ассанж позбавлений доступу до Інтернету

Засновник порталу WikiLeaks Джуліан Ассанж, який вже кілька років переховується у посольстві Еквадору в Лондоні, спеціально позбавлений доступу до Інтернету "державним органом".

Про це йдеться в заяві WikiLeaks у Twitter.

У WikiLeaks заявляють, що застосовуються "відповідні плани на випадок непередбачених обставин".

Коментарів державних органів та незалежних підтверджень про проблеми Ассанжа з доступом до Інтернету наразі немає.

4 жовтня засновник WikiLeaks Джуліан Ассанж заявив, що до кінця року оприлюднить близько мільйона документів, пов'язаних з виборчою кампанією в США.

22 липня WikiLeaks оприлюднив близько 20 тис. електронних листів національного комітету Демократичної партії США. Як зазначалося, метою публікації було викриття кандидата в президенти від демократів Хілларі Клінтон. Листи свідчать, що керівництво Демпартії навмисно надавало підтримку колишньому держсекретареві США в її передвиборній боротьбі у збиток сенаторові Берні Сандерсу.

Австралійський журналіст Джуліан Ассанж заснував WikiLeaks у 2006 році. На сайті публікуються секретні і викривальні документи та матеріали. З 2012 року Ассанж переховується у посольстві Еквадору в Лондоні, щоб уникнути екстрадиції у Швецію. В країні його підозрюють в зґвалтуванні та сексуальних домаганнях. Свою провину журналіст заперечує. Ассанж побоюється, що після видачі шведській владі Стокгольм екстрадує його в США, де йому може загрожувати страта через публікації секретної інформації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram