ГоловнаСвіт

Росія оголосила про "гуманітарну паузу" в Алеппо

"Пауза" триватиме з 8 години ранку до 16 години після полудня в четвер, 20 жовтня.

Росія оголосила про "гуманітарну паузу" в Алеппо
Фото: EPA/UPG

В районі сирійського міста Алеппо у четвер, 20 жовтня, вводиться "гуманітарна пауза". В цей день ПКС Росії і сирійські урядові війська припинять нанесення ударів авіацією та іншими видами озброєнь. Про це заявив начальник Головного оперативного управління Генштабу ЗС РФ, генерал-лейтенант Сергій Рудський у понеділок, 17 жовтня, передає DW.

Триватиме "пауза" з 8 години ранку до 16 години після полудня.

Східну частину Алеппо в цей час зможуть покинути не тільки мирні жителі, але і представники збройної опозиції, а також джихадисти.

"Звертаємося до лідерів незаконних збройних формувань та їхніх спонсорів, що з восьмої ранку 20 жовтня ви зможете безперешкодно покинути район східного Алеппо по двох коридорах", - сказав Рудський.

Він уточнив, що для пропуску мирних жителів будуть відкриті ще 6 коридорів.

Для сповіщення жителів міста та представників збройних груп будуть поширюватися листівки із зазначенням маршрутів виходу з міста і порядку перетину пропускних пунктів урядових військ. Крім того, буде організоване смс-розсилання.

Раніше плани щодо введення "гуманітарної паузи" підтримав Євросоюз, її введення вимагали благодійні організації. Правда, очікувалося, що припинення вогню може бути оголошено на 48 годин.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ країн-членів Європейського Союзу на засіданні Ради ЄС у Люксембурзі в понеділок рішуче засудили повітряні удари авіації влади Сирії і Росії по цивільних цілях у сирійському місті Алеппо та заявили, що ці удари можуть бути військовими злочинами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram