ГоловнаСвіт

Суд у Вірменії засудив до довічного терміну російського військового, який убив сім'ю в Гюмрі

Пермякова звинуватили в убивстві двох і більше осіб, скоєному з особливою жорстокістю, в розбої та незаконному перетині державного кордону.

Суд у Вірменії засудив до довічного терміну російського військового, який убив сім'ю в Гюмрі
Валерий Пермяков
Фото: vk.com

Суд у Вірменії засудив до довічного терміну російського військовослужбовця Валерія Пермякова за звинуваченням у вбивстві семи осіб.

Про це повідомляє "Интерфакс".

Засідання суду відбулося на території 102-ї російської військової бази в Гюмрі.

Пермякова звинуватили в убивстві двох і більше осіб, скоєному з особливою жорстокістю, розбої, вчиненому із застосуванням зброї, і незаконному перетині державного кордону.

Слідство стверджувало, що Пермяков залишив військову частину з автоматом АК-74 рано-вранці 12 січня 2015 року. Він проник в один з житлових будинків, усі члени родини в цей момент спали. Одна людина незабаром прокинулася, після чого військовослужбовець відкрив по них вогонь.

Під час одного з судових засідань Пермяков пояснив убивство сім'ї занадто галасливими дітьми. "Був шум, діти плакали, а у дворі гавкали собаки. Убив, щоб цей шум припинився", - говорив він. Російський військовослужбовець неодноразово визнавав провину в скоєному.

Незабаром після того, як стало відомо про вбивство сім'ї, в Гюмрі і по всій Вірменії пройшли акції протесту.

У серпні 2015 року російський гарнізонний військовий суд у Гюмрі засудив Пермякова до 10 років в'язниці за дезертирство, розкрадання і незаконне носіння зброї. Цю справу виокремили з основної, звинувачення в убивстві розглядали окремо.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram