ГоловнаСвіт
Спецтема
Россия

У Росії суд заблокував сторінки сайтів, які пропонували путівки в Туреччину

У Росії суд заблокував сторінки сайтів, які пропонували путівки в Туреччину
Фото: visti.pro

На території Росії рішенням суду заблоковано більш ніж 20 сторінок інтернет-сайтів через те, що на них пропонували туристичні поїздки в Туреччину. Про блокування повідомив Росспоживнагляд, за позовом якого наклали обмеження, передає Російська служба Бі-бі-сі.

Сайти заблокували на підставі указу, підписаного президентом РФ Володимиром Путіним наприкінці листопада минулого року і розпорядження застосувати до Туреччини економічні, а до її громадян - візові санкції.

В указі йдеться, зокрема, що "туроператорам і турагентам належить утримуватися від реалізації [...] туристичного продукту, що передбачає відвідування території Турецької Республіки".

Останкінський суд Москви підтримав позов Росспоживнагляду, визнавши інформацію про тури в Туреччину протиправною. "Ці електронні ресурси рішенням суду запропоновано включити до реєстру сторінок сайтів для подальшого блокування Роскомнаглядом", - йдеться в повідомленні наглядового відомства.

Нагадаємо, 24 листопада минулого року турецькі ВПС збили російський бомбардувальник Су-24, який порушив турецький повітряний простір, незважаючи на численні попередження. Загинув пілот літака. Інцидент привів до різкого погіршення відносин між Анкарою і Москвою. Росія ввела санкції проти Туреччини.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram