ГоловнаСвіт

У Севастополі на офіційному заході на екран вивели гімн РФ зі словами "Россия — безумная наша держава"

Інцидентом зацікавилася ФСБ.

У Севастополі на офіційному заході на екран вивели гімн РФ зі словами "Россия — безумная наша держава"
архивное фото
Фото: EPA/UPG

У п'ятницю, 8 квітня, в Севастополі на офіційному заході окупаційної адміністрації під час виконання гімну Росії на екран вивели текст зі словами "Россия — безумная наша держава" (замість "Россия — священная наша держава").

Як повідомило місцеве видання "Форпост", це сталося під час з'їзду суспільно-експертної ради при "губернаторі Севастополя".

"Захід різко урвали на самому початку: під час відкриття з'їзду, під час виконання гімну Росії, на великому екрані з'явився текст початку гімну, в якому були допущені грубі й образливі помилки. Наприклад, у першому рядку "Россия — священная наша держава" з якоїсь невідомої причини з'явився прикметник "безумная". Й інше, що ForPost не буде цитувати. Крім того, музика гімну супроводжувалася дисонансними нотами упереміш з дзвонярською какофонією", - пише видання.

Зазначають, що на комп'ютері у звукорежисерській рубці, коли туди добігли "самооборонівці", файлу з гімном уже не виявилося, а звукооператори пояснити подію не змогли.

У суботу агентство  FlashCrimea повідомило, що Управління ФСБ у Криму і Севастополі почало перевірку цього інциденту. Джерело видання підтвердило, що замість гімну пролунав "набір слів, що до гімну не мають ніякого стосунку".

"Пролунав гімн Росії, на екрані з'явилися слова. Я гімн знаю напам'ять, тому я ніколи не читаю, що там написано. Але дівчатка наші, які були там на цьому з'їзді, вони прочитали, побачили, що там йде знущальна, образлива переробка тексту. Це або головотяпство, оператор узяв і нашвидкуруч скачав з інтернету якийсь текст, не перевірив, що це, написано "Гімн Росії" - і поставив. Або це була підготовлена провокація. На відкритті мав бути губернатор, його заступники. Уявіть картину: стоїть губернатор, виконується гімн, а позаду на екрані така річ", - розповів і собі  радіостанції "Говорит Москва" заступник голови департаменту внутрішньої політики окупаційного уряду Севастополя Володимир Тюнін.

Судячи з усього, йдеться про жартівливий гімн Росії, який з'явився в мережі ще кілька років тому:

Россия — безумная наша держава,

Россия — покорная наша страна.

Холопская воля, бахвальская слава —

Твое достоянье на все времена!

Славься, Отечество наше застойное,

Рабских народов союз вековой,

Предками данная доля запойная!

Пьянствуй, страна! Мы бухаем с тобой!

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram