ГоловнаСвіт

У Лондоні пройшов мітинг за відставку прем'єра через "Панамські документи"

Кемерон може стати жертвою панамагейту.

У центрі Лондона в суботу організували мітинг за відставку прем'єр-міністра Девіда Кемерона.

Мітинг за відставку Кемерона, 9 квітня 2016 року
Фото: EPA/UPG
Мітинг за відставку Кемерона, 9 квітня 2016 року

Про це пише ВВС.

Приводом для протесту стала згадка імені батька Кемерона в опублікованих минулого тижня "Панамських документах". У відповідь на прохання прокоментувати знахідку прес-служба уряду заявила, що це "приватна справа" прем'єра.

Однак після того, як у британській пресі протягом декількох днів мусували питання про те, чи продовжує його сім'я користуватися цим офшорним фондом, Даунінг-стрит випустив заяву, в якій йшлося, що ні Кемерон, ні його дружина, ні діти "не користуються жодними коштами, отриманими через офшорні фонди".

Сам Кемерон, виступаючи перед прихильниками в суботу, визнав, що його первісна реакція на витік була хибною. "Тиждень був не з найкращих. Я міг би краще з цим впоратися. Я мусив упоратися з цим краще", - сказав Кемерон.

Протестувальники зібралися біля резиденції прем'єра на Даунінг-стрит, 10 і промарширували до готелю Grand Connaught Rooms, де проходить сезонна конференція Консервативної партії. Демонстранти оточили готель. В їхніх руках плакати "Кемерон повинен піти" і "Скинути владу торі!"

Протестувальники на мітингу за відставку Кемерона, 9 квітня 2016 року
Фото: EPA/UPG
Протестувальники на мітингу за відставку Кемерона, 9 квітня 2016 року

Кількість протестувальників з відео та фотографій з місця оцінити складно. За оцінкою видання Huffington Post, їх "кілька тисяч". Водночас кореспондент ВВС, яка перебувала всередині будівлі, оцінила їх кількість у 150 осіб.

Вхід у готель заблоковано поліцією.

У британському сегменті "Твіттеру" набирає популярність хештег #ResignCameron (#КемеронаУВідставку).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram