ГоловнаСвіт

У Москві затримали учасників двох одиничних пікетів на підтримку Савченко

На думку активістів, їхньому затриманню сприяли провокатори

У Москві затримали учасників двох одиничних пікетів на підтримку Савченко
Архив
Фото: rustelegraph.ru

У Москві на Пушкінській площі після одиничного пікету на підтримку української льотчиці Надії Савченко затримано активіста Марка Гальперіна.

Про це повідомляє "ОВД-Инфо"

Як розповів Гальперін, він стояв з плакатом на підтримку Надії Савченко. Після того, як активіст згорнув плакат і відійшов, до нього підбігли двоє невідомих і розгорнули плакат над активістом, його друзями і операторами. За словами Гальперіна, невідомі кричали щось на підтримку Савченко. Їх також затримали.

На думку самого активіста, це була провокація.

Активістка Олена Захарова, яка також була на Пушкінській площі, розповіла "ОВД-Инфо", що невідомі розгорнули плакат над Євгеном Криловим, який стояв зі згорнутим плакатом за десять метрів від Гальперіна. За її словами, спочатку поліцейські затримали Крилова і розгорнули плакат. Після цього поліцейський погнався за Гальперіним, який йшов до метро, і затримав його.

У понеділок, 21 березня, суд розпочав оголошення вироку Надії Савченко.

Раніше обвинувачення попросило засудити українську льотчицю до 23 років ув'язнення за звинуваченням у пособництві у вбивстві двох журналістів ВДТРК у червні 2014 року на території Донбасу. За версією російського слідства, Савченко на той момент служила в українській армії оператором-навідником вертольота Мі-24, під час відпустки вона вступила в батальйон "Айдар". Слідчі стверджують, що вона передала дані місцезнаходження журналістів українським військовим, після цього їх обстріляли.

Насправді Савченко потрапила в полон до бойовиків "ЛНР" ще до обстрілу, під час якого загинули Корнелюк і Волошин, її незаконно вивезли до Росії, де проти неї сфабрикували справу.

Раніше в понеділок суд зачитав обвинувачення Савченко в убивстві.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram