ГоловнаСвіт

Колишній губернатор Нью-Йорка знявся з виборів президента США

Патакі пообіцяв не підтримувати Дональда Трампа

Колишній губернатор Нью-Йорка знявся з виборів президента США
Джордж Патаки
Фото: EPA/UPG

Колишній губернатор штату Нью-Йорк республіканець Джордж Патакі у вівторок, 29 грудня, оголосив про завершення своєї участі у президентській гонці.

Про це повідомляє агентство Рейтер.

"Сьогодні кінець мого шляху до Білого дому, оскільки я зупиняю свою кампанію з висування на пост президента. Я впевнений, ми можемо обрати правильну людину", - сказав 70-річний Патакі, який посідає одне з останніх місць у рейтингу популярності серед республіканців.

Політик зробив цю заяву під час показаної в прайм-тайм телереклами, яка транслювалася у штатах Айова, Нью-Гемпшир і Південна Кароліна.

При цьому Патакі пообіцяв не підтримувати нинішнього фаворита серед республіканців Дональда Трампа, якщо його висунуть на пост президента у 2016 році. На думку Патакі, Трамп не придатний для цього поста.

Коли Патакі долучився до республіканської гонки у травні, він закликав до спрощення податкового кодексу США і пообіцяв скасувати закон про реформу охорони здоров'я, ініційовану діючим президентом США демократом Бараком Обамою.

При цьому під час свого губернаторства Патакі був прихильником абортів, виступав за посилення контролю над зброєю, що суперечило основним принципам партії. Політик очолював штат Нью-Йорк з 1995-го по 2006 рік.

Наразі за можливість висуватися на пост президента борються 12 політиків-республіканців. У липні 2016 року демократи і республіканці проведуть Національний Конвент, на яких виберуть партійних кандидатів. Вибори президента США відбудуться 8 листопада.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram